20 Şubat 2012 Pazartesi

Misket’in Balonları

Misket’in Balonları

Bir varmış, bir yokmuş. Gökkuşağının altı renkli olduğu zamanlarda bu renklerin koruyucusu olan altı tane kanatlı insan varmış. Bunlar insanlara görünmezlermiş. Bu kanatlı koruyucular bulutların üstünde yaşarlarmış.

Misket adında bir çocuk varmış. Bir gün arkadaşlarıyla dışarıda oynarken, gökkuşağının orada kanatlı insanlar görmüş. Hemen arkadaşlarına anlatmış ama kanatlı insanların olabileceğine kimse inanmamış.

Çocuk kanatlı insanları gördüğünü kanıtlamak için bir plan yapmış. Uçan balon biriktirmeye başlamış. Sadece kendinin sığabileceği bir sepete bu balonları bağlamaya başlamış. Her geçen gün balon sayısı arttıkça sepette havalanmaya başlamış. Ancak hala onu taşıyacak sayıda balonu yokmuş. Daha çok balonum nasıl olur diye düşünmeye başlamış. Doğum gününün yaklaştığını hatırlamış ve annesiyle babasından hediye olarak bir sürü balon istemiş. Çocuk alınan balonları heyecanla sepete bağlamış. Artık sepet onu taşıyabiliyormuş.

Çocuk sabah erkenden uyanıp sepete binmiş. Sepetin ipini kesip havalanmaya başlamış. Bulutlara kadar yükselmiş. En sonunda bulutların üstüne çıkmış. Birde bakmış ki, bulutların üstünde yaşayan altı kanatlı insan varmış. Bu koruyucular çocuğu görünce şaşırmışlar. Sırlarını dünyadaki insanlara söyleyeceğinden korkmuşlar.

Çocuk anlayınca onlara korkmamaları gerektiğini söylemiş. Koruyucular ona inanmışlar. O gün, bu kanatlı insanların gökkuşağını nasıl boyadığını izlemiş.

Çocuk koruyucuların dostu olduğu için ve onları gören ilk insan olduğu için ona gökkuşağının yedinci rengini hediye etmişler. Artık gökkuşağının yedinci rengini boyama görevi Misket’e aitmiş. Gökyüzünde her gökkuşağı çıktığında koruyucular Misket’i alıp yedinci rengi boyaması için bulutlara çıkartmışlar.

O gün bu gündür gökkuşağı yedi renktir.

SON

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder